βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα"

Ηλεκτρονικός χώρος ενημέρωσης και σχολιασμού

Max Keiser on the Greek Crisis 2 (Nέο video στα Ελληνικά)

Posted by βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα" στο 28 Απριλίου 2010

Δημοσιευμένο στο http://omadeon.wordpress.com/

Με Ελληνικούς υπότιτλους, το νέο video που ανέβασα σήμερα περιέχει όλα όσα είπε ο Max Keiser στο Al Jazeera, στις 22 Απριλίου 2010. Αυτή η συνέντευξη  (σε μεταφρασμένη μορφή) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=IbNtZYkAEHE&feature=player_embedded 

Το νέο video είναι καλύτερο και από τεχνική άποψη (HD με ανάλυση 1280*720 pixels, διάφορα video-εφφέ, κλπ.). Αν αντέχετε… πολυλογίες (και… Αγγλικά) μπορείτε να δείτε και το πρωτότυπο βίντεο όλης της συνέντευξης, ΕΔΩ. Πάντως… ΟΛΑ τα λεχθέντα του Μαξ Κάϊζερ τα συμπεριέλαβα στο νέο βίντεο με τους υπότιτλους.

Το προηγούμενο παρόμοιο video “Max Keiser on the Greek Crisis” (που ανέβασα στις 15 – 3 – 2010)  ξεπέρασε τις 322 χιλιάδες θεάσεις σήμερα. Το σχετικό ποστ  ήταν: Max Keiser on the Greek Debt Crisis.

 • Προειδοποίηση:  Παρακαλούνται όλοι οι… ξεφτιλισμένοι κλεφταράδες  δημ(οσ)ιογράφοι (και λοιποί μπράβοι των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης) να ΜΗΝ… αρπάζουν τέτοιο ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ υλικό από εμάς τους bloggers, χωρίς πλήρη αναφορά στην πηγή (και με link) διότι (την επόμενη φορά) θα… το μετανοιώσουν ΠΟΛΥ πικρά! (και θα τους αποθανατίσουμε στο “Λες Μαλακίες blog”, με τη μία…)

Η συνέντευξη του  βίντεο σε γραπτή  μορφή:

Al Jazeera: Αποψινοί μας καλεσμένοι είναι:  από την Αθήνα ο κ. Βαγγέλης Αγαπητός, ανεξάρτητος οικονομολόγος στην Ελλάδα, από το Λονδίνο η κ. Ματίνα Στέβη, ανταποκρίτρια της Ελευθεροτυπίας, και από το Παρίσι ο οικονομικός αναλυτής κ. Μάξ Κάϊζερ. Καλώς ήλθατε όλοι…

[….]

(Δήλωση ΓΑΠ) “Τα μέτρα πληγώνουν. Αλλά σκεφτείτε ΤΙ θα έφερνε μία πτώχευση: – Δεν θα έβλαπτε τον  πλούσιο, αλλά τον μέσο Ελληνα και το φτωχό”
[….]
Al Jazeera: Ματίνα, αυτό σκέφτονται οι περισσότεροι Ελληνες;

Ματίνα Στέβη: Για να είμαι ειλικρινής, οι φτωχοί και μέσοι Ελληνες ΗΔΗ βλάπτονται από τα μέτρα…. Αρα, δεν είμαι καθόλου σίγουρη ΑΝ στέκει αυτό (που είπε ο Γ.Α.Π.) Η μεγάλη πλειοψηφία της μεσαίας και της εργατικής τάξης που παλεύει για να ζήσει είναι ακριβώς εκείνη που θα υποστεί τις αυξήσεις φόρων και την πτώση επιπέδου. Αυτοί οι άνθρωποι νοιώθουν την πιο βαθειά ανασφάλεια για το μέλλον τους! Ακόμη ΔΕΝ είδαμε σκληρά μέτρα κατά ΠΟΛΥ πλούσιων, που φοροδιαφεύγουν τόσα χρόνια
[….]
Al Jazeera: Μαξ, έχουμε μια κατάσταση που φαίνεται να πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο. Μετοχές στον πάτο, ύφεση προβλέπεται στην οικονομία, τα σπρεντ στα ύψη, κλπ. Η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει…

Max Keiser: Ε, ναι. Το ερώτημα για την Ελλ. κυβέρνηση είναι… – ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ έγιναν ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ; ! Αυτές τις μέρες, συζητιέται στην Ολλανδία να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ η Goldman Sachs! Στη Βρεταννία, το ΙΔΙΟ.Στις Η.Π.Α. η επιτροπή S.E.C. ετοιμάζεται να μηνύσει τη Goldman Sachs για ΑΠΑΤΗ! Η Goldman Sachs μεθόδευσε την απάτη που έβαλε την Ελλάδα παράνομα στην Ευρωζώνη. Τα χρέη της Ελλάδας προέκυψαν σαν αποτέλεσμα απάτης με δόλια κίνητρα. O Ελληνικός λαός δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ  ΕΥΘΥΝΗ να πληρώσει για τις απάτες! Κι όσα βλέπουμε ΤΩΡΑ, είναι κλασσική  περίπτωση Οικονομικής Τρομοκρατίας:Το ΔΝΤ κρατάει στο χέρι ένα πακέτο Οικονομικής ανακούφισης, και λέει… “Νάτο, είναι για τον Ελληνικό λαό, πάρτε το”, αλλά την ίδια στιγμή, οι τραπεζίτες και τα hedge funds επιτίθενται στα Ελληνικά ομόλογα, ανεβάζοντας τα επιτόκια στο 8.5% ή στο 9%! Πρόκειται για ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!

Al Jazeera: ΤΙ λες Μαξ για τις πράξεις των Ελληνικών κυβερνήσεων, την κακοδιαχείριση, ή την αλλοίωση στοιχείων από Ελλ. κυβερνήσεις που δεν τήρησαν τους κανονισμούς της Ε.Ε.;

Max Keiser: Ο λαός πρέπει να απαιτήσει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το ΔΝΤ (όπως οι Ισλανδοί) ή… εκλογές ! Ο Ελληνικός λαός πρέπει να επιδιώξει αλλαγή καθεστώτος, εφόσον η κυβέρνησή του κάνει…  έρωτα με τους τραπεζίτες της Wall Street. Αυτό είναι ΤΥΡΑΝΝΙΑ!

Ματίνα Στέβη: – Μήπως μπορώ να διακόψω; Αν και… είμαι η τελευταία που θα αρνιόταν το βλαβερό ρόλο της Goldman Sachs, και άλλων τραπεζών, στην Ε.Ε. και παντού στον κόσμο,  παρόλ’ αυτά, ας μην ξεχνάμε ότι η συμφωνία της G.S. με την Ελλάδα ήταν μόνο για 2,1 δις ευρώ, δηλαδή ένα πολύ μικρό κομμάτι του χρέους μας! Άρα, δεν φταίει μόνο η Goldman Sachs, αλλά  και κάποιοι πολιτικοί, επιχειρηματίες, κ.ά.

Al Jazeera: Βαγγέλη, συμφωνείς πως κανείς δεν θεωρήθηκε ΥΠΟΛΟΓΟΣ για το χρέος που φορτώνεται τώρα σε απλούς ανθρώπους;

Βαγγέλης Αγαπητός: Αυτό είναι πολύ αληθές, κι υπάρχει μεγάλη οργή και απογοήτευση στο μέσο Ελληνα,που λέει -σωστά- ότι “δεν είναι δικό μου το φταίξιμο, για να πληρώσω εγώ τη ζημιά!” Η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε για πολλά χρόνια κακοδιαχείρισης από κυβερνήσεις, πολιτικούς, δημοσίους υπαλλήλους, κ.ά.

 • [Εδώ ακολούθησαν και άλλες δηλώσεις του κ. Αγαπητού και της κ. Στέβη, αλλά παραλείφθηκαν από το βίντεο και τη μετάφραση, διότι μας ενδιαφέρουν κυρίως οι απόψεις του Max Keiser. Οποιος θέλει και τα υπόλοιπα, θα τα βρει στο πρωτότυπο βίντεο όλης της συνέντευξης, εδώ.]

[…..]

Max Keiser: Η θέση μου είναι ότι η Ελλάδα έχει γίνει στόχος τραπεζών της Wall Street (μαζί τους και η G.S.) Εδώ και δέκα χρόνια, βάλανε στόχο  την Οικονομία της χώρας σας. Και το ότι “ήταν μόνο 2 δις η δουλειά” είναι νομική υπεράσπιση… βιαστή! Σαν να λέμε “ολίγον έγκυος” από τη μαζική ΑΠΑΤΗ, που ΚΛΙΜΑΚΩΘΗΚΕ, στη δεκαετία που ακολούθησε! Η Goldman Sachs και οι τραπεζίτες της Wall Street έχουν ΗΔΗ αρπάξει τα Τυχερά Παιγνίδια και τα Διόδια Αεροδρομίων! Θα χυμήξουν τώρα, για να φάνε και άλλους Ελληνικούς πλουτο-παραγωγικούς πόρους! Θέλουν να ΞΕΤΙΝΑΞΟΥΝ τη χώρα, να κάνουν ΕΜΠΡΗΣΜΟ της οικονομίας της! Θα αρπάξουν όλους τους ΠΟΡΟΥΣ πλούτου στην Ελλάδα. Μετά θα πάνε στον επόμενο Αδύναμο Κρίκο της ΕΕ (π.χ. Πορτογαλία). Οι Ελληνες πρέπει να σταθούν ΟΡΘΙΟΙ κατά της Οικονομικής Τρομοκρατίας. Αλλιώς, θα υποταχθούν χάνοντας την ανεξαρτησία τους!

Al Jazeera: Μαξ, όπως φαίνεται, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να ζητήσει “ενεργοποίηση του μηχανισμού”. ΤΙ λες για τα “ψιλά γράμματα” της συμφωνίας; (αφού “ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες”…)

Max Keiser: Ε, αυτό λέω: Είναι αφανές ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ λεηλασίας ΟΛΩΝ των πλουτο-παραγωγικών πόρων της Ελλάδας, όπου……ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ αυτή την κρίση στα ομόλογα, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ από τη Γουολ Στρητ και τα Hedge Funds! Η κρίση αυτή είναι ΚΑ-ΤΑ-ΣΚΕΥ-Α-ΣΜΕ-ΝΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μια ΦΥΣΙΚΗ, ενδογενής κρίση. Είναι ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ της Ελληνικής Αγοράς Ομολόγων από Οικονομικούς Τρομοκράτες. Μήπως η Ελληνική Κυβέρνηση… ΚΑΛΟΠΙΑΝΕΙ την Τρομοκρατία; Ακριβώς ΑΥΤΟ κάνουν! Ο Ελληνικός λαός πρέπει να επιδιώξει Αλλαγή Καθεστώτος ! Να ΔΙΩΞΕΙ αυτή την κυβέρνηση που πηδιέται με τρομοκράτες! Αλλιώς… ΞΑΠΛΩΣΤΕ !

Al Jazeera: Μαξ, ένα άλλο θέμα είναι ΠΟΣΗ δύναμη θα έχει ο Παπανδρέου στις διαπραγματεύσεις;

Max Keiser: Να εξηγούμαι: Ο Τζων Πόλσον προ εξαμήνου συνεδρίασε με τη Goldman στην Ελλάδα, κατάστρωσε γενική εικόνα της κατάστασης και άρχισε κερδοσκοπία “σορτάροντας” Ελλ. ομόλογα. O ίδιος που…(μαζί με τη Goldman) κατονομάζεται απ’ την S.E.C. (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) στη ΜΗΝΥΣΗ για ΑΠΑΤΗ σε ΜΑΖΙΚΗ κλίμακα και για νόθευση αγοράς στις Η.Π.Α.! Το πιάνεις;  Τώρα βάλανε ΣΤΟΧΟ την Ελλάδα. Και καταστρέφουν τη χώρα, διότι θέλουν να τη ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ. Δεν υπάρχει διαφυγή!

Al Jazeera: Μαξ, έxεις πολύ πιο μεγάλο…  οικονομικό εγκέφαλο από μένα.  ΤΙ εννοείς “να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ την Ελλάδα”;

Max Keiser: Αυτοί είναι “Τραπεζίτες Αυτοκτονίας” και ΣΟΡΤΑΡΟΥΝ τα Ελληνικά ομόλογα. Βγάζουν τόνους λεφτά από καταρρεύσεις ομολόγων, από την πτώχευση της “Λήμαν”, από την πτώση της Wall Street, από τη φούσκα των στεγαστικών δανείων, ο Τζών Πόλσον έβγαλε ένα σωρό λεφτά, ο ΙΔΙΟΣ που ΣΟΡΤΑΡΕΙ Ελληνικά ομόλογα, και μαζί με τη Goldman Sachs, ΚΕΡΔΙΖΕΙ από την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (της Ελλάδας) !

_______________

Προτεινόμενα άρθρα αλλού:

2 Σχόλια to “Max Keiser on the Greek Crisis 2 (Nέο video στα Ελληνικά)”

 1. omadeon said

  Ευχαριστώ θερμά για την αναδημοσίευση.

  ΚΑΘΕ θέαση του βίντεο είναι και ψήφος διαμαρτυρίας σε αθέατο δημοψήφισμα…
  (και οι περιστάσεις απαιτούν ΠΟΛΥ ΕΥΡΕΙΑ συστράτευση)

  Μου αρέσει!

  • βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα" said

   Συγχαρητήρια για την εξαιρετική προσπάθεια σας.

   Αν κρίνετε κάποιες απο τις εκδηλώσεις-συζητήσεις που οργανώνουμε ενδιαφέρουσες, θα ήταν σημαντικό να παραβρεθείτε και αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε.
   Αν έχετε την δυνατότητα αναδημοσίευσης ή προώθησης αυτών των εκδηλώσεων μεσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα ήταν μεγάλη βοήθεια.

   Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: