βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα"

Ηλεκτρονικός χώρος ενημέρωσης και σχολιασμού

Ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821;

Posted by βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα" στο 14 Δεκεμβρίου 2010

 

Ο κος Αλαφούζος και το «χαμαιτυπείο» του , με συμμετοχή , όλης της στρατιάς των κολαούζων του ανέλαβε μια ακόμα Σταυροφορία! 

Μετά την εργολαβία τους στο χώρο της οικωλογίας,
μετά την χορηγία τους στην επιδοτούμενη ζητιανιά
με την καμπάνια -τάχα- προσφοράς μεταξύ «συνανθρώπων»
…. ανέλαβαν να διδάξουν Ιστορία. 


 

«1821 : Η γέννηση ενός Έθνους» 
είναι ο τίτλος ενός ανεκδιήγητου «έργου» το οποίο ,
ευθυγραμμισμένο με τη νεοταξίτικη» λογική και τη φιλοσοφία 
της Σχολής Ρεπούση-Δραγώνα-Διαματοπούλου- Φραγκιουδάκη , 
επιχειρεί πιο καλυμμένα να στρώσει το δρόμο των επίδοξων διαδόχων 
τους με δάφνες ! 

Μια πρέπουσα απάντηση από το Φιλόλογο και συγγραφέα 
κο Γιάννη Κωβαίο (όπως δόθηκε μέσω επιστολής σε 
ΣΚΑΪ & Καθημερινή) αναρτάται στη σελίδα μας. 

Θερμή παράκληση να τη διαδώσετε όπου μπορείτε!!!!

Η επιστολή ακολουθεί αυτούσια:  

 Κύριε διευθυντά, Δε θα σταθώ στην αισθητική της ολοσέλιδης διαφήμισης για τη νέα σειρά του ΣΚΑΪ «Η επανάσταση αρχίζει» με τον σκοτωμένο Οθωμανό, που δημοσιεύει η «Κ». Θα σας ρωτήσω, όμως, τι σημαίνει ο υπότιτλος «1821, η γέννηση ενός Έθνους»; Την έδειξα στους μαθητές μου (Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίου) και τους ρώτησα ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821. Επειδή πολλή «χολή» χύνεται μονίμως για τις ιστορικές γνώσεις των μαθητών μας περί εθνικών επετείων κ.λπ., ενημερώνω τον Όμιλο ΣΚΑΪ και Καθημερινής αλλά και τον «σύμβουλο» της τηλεοπτικής σειράς, καθηγητή κ. Βερέμη, τι απαντήσεις πήρα: «Το ’21 ξαναγεννήθηκε ο Ελληνισμός» (δηλαδή «αναγέννηση» και όχι «γέννηση»), «γεννήθηκε το κράτος μας μετά τη σκλαβιά 400 χρόνων» (το «κράτος», λοιπόν, όχι το «έθνος») και άλλες παρόμοιες, που θα έδιναν, άλλωστε, και μαθητές του Δημοτικού… Τουλάχιστον, ο τόμος που κυκλοφόρησε φέτος από τον ίδιο σταθμό και υπό την επιμέλεια πάλι του κ. Βερέμη κινήθηκε οριακά μεν αλλά πιο ανεκτά από επιστημονική και πραγματιστική άποψη, αφού ο τίτλος του είναι «1821, η γέννηση ενός έθνους-κράτους». Η δήθεν ανεπαίσθητη και ανώδυνη «έκπτωση» που επιχειρείται τώρα, με την αφαίρεση του όρου «κράτος», απλούστατα ανασταίνει πανηγυρικά τον Φαλμεράυερ και όλους τους ομοίους του, αφήνει εκδικητικά ανεξίτηλο το άρωμα της κυρίας που πρό-σφατα για τέτοιους λόγους παραιτήθηκε από το Υπουργείο (τέως Εθνικής) Παιδείας, αναδεικνύει σε παραχαράκτες της Ιστορίας όλους μας τους εκπαιδευτικούς, που διδάσκουμε ότι το «ομόγλωσσον» και η «εθνική συνείδηση» των Ελλήνων ανάγεται αιώνες πριν από το «Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι» και το «ίτε, παίδες Ελλήνων» και, βέβαια, εξευτελίζει τις χιλιάδες σε όλο τον κόσμο θερμών φιλελλήνων –σαν τη Ζακλίν ντε Ρομιγύ– που αγωνιούν και αγωνίζονται πολύ πιο φιλότιμα από εμάς εδώ να περισώσουν την ιστορική αλήθεια και την αξιοπρέπειά μας, ιδίως τώρα που αναρίθμητοι μας θέλουν pigs! Το τραγελαφικό, μάλιστα, είναι ότι στο ίδιο με την πιο πάνω καταχώριση φύλλο (23.11.10) η «Κ» καμαρώνει –και δικαίως– με πρωτοσέλιδη αναγγελία και εκτεταμένο εσωτερικό ρεπορτάζ για το πρωτότυπο άγαλμα της Αθηνάς από το Αρέτσο, που μας δάνεισαν για ένα μήνα οι Ιταλοί και που «χυτεύθηκε σε ελληνικό εργαστήριο» τον 3ο π. Χ. αιώνα! Άραγε, αυτό το εργαστήριο ανήκε σε άλλο Έθνος από αυτό που «γεννήθηκε το 1821»; Τότε ο Μακρυγιάννης ήταν παρανοϊκός, όταν φώναζε στους στρατιώτες του, που διαπραγματεύονταν να πουλήσουν σε ξένους τα δύο αρχαία αγάλματα, «γι’ αυτά πολεμήσαμε»!

Σας ευχαριστώ

 ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ Φιλόλογος-Συγγραφέας

http://anti-antiprosopeusi.blogspot.com/2010/12/1821.html

Ένα Σχόλιο to “Ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821;”

 1. Ιωάννης Κόντος said

  Πατριώτες

  Αγνοήστε τους ηλίθιους και αυτοκαταστροφικούς ενδοτικούς.
  Δείτε στο νέο Scientific American τους επαίνους για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων για να δείτε πως η γλώσσα μας είναι η πρώτη στην οποία γράφτηκε εγχειρίδιο υπολογιστή. Για να μας την σπάνε οι δήθεν πρωτοπόροι στην τεχνολογία κουτόφραγκοι διεθνιστές.

  Ιωάννης Κόντος

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: