βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα"

Ηλεκτρονικός χώρος ενημέρωσης και σχολιασμού

Βιβλία νέες εκδόσεις

Posted by βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα" στο 14 Φεβρουαρίου 2011

Βιβλία επικαιρότητας

 

MARC ROCHE, Η Τράπεζα, Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο – Μεταίχμιο 

             

Ποια είναι αλήθεια η Goldman Sachs; Στις μέρες μας είναι Η Τράπεζα, μια παγκόσμια δύναμη. Τι είναι εκείνο που την κάνει ισχυρή; Η απόλυτη μυστικότητα και μια κάποια έπαρση, μια και βγήκε δυνατότερη από το κραχ του 2008. Ο Marc Roche μάς εισάγει στα παρασκήνια αυτού του ναού του χρήματος γράφοντας ένα βιβλίο-ντοκουμέντο που θα σοκάρει. Ανακαλύπτουμε σχέσεις στενές, αλλά και κρυφές, με ορισμένες πολυεθνικές, όπως με τη διαβολική BP. Μαθαίνουμε πώς η τράπεζα αυτή, με την αχαλίνωτη ροπή προς την κερδοσκοπία, βοηθά κράτη όπως την Ελλάδα να κρύψουν τα χρέη τους. Ξεκινώντας από την Ελλάδα, η τεκμηριωμένη έρευνα του Marc Roche στρέφει τα φώτα σε έναν από τους στυλοβάτες του καπιταλισμού, μια τράπεζα που αποτελεί ένα από τα γρανάζια της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης και τον φόβο και τρόμο των περισσότερων κυβερνήσεων.

Το βιβλίο τιμήθηκε με το γαλλικό Βραβείο Βιβλίου Οικονομίας 2010.

 

 

ΖΑΚ ΡΑΣΝΙΕΡ, Το μίσος για την δημοκρατία – Πεδίο

 

«Αιώνιοι εκλεγμένοι, που συσωρεύουν αξιώματα δημοτικά, νομαρχιακά, νομοθετικά ή υπουργικά, βραχείες εκλογικές, βραχείες εκλογικές εντολές μη συσσωρεύσιμες και μη ανανεώσιμες, μονοπώλιο των αντιπροσώπων του λαού επί της επεξεργασίας νόμων…υπουργοί ή συνεργάτες υπουργών, που βολεύονται σε δημόσιες ή οιονεί δημόσιες επιχειρήσεις, κόμματα που χρηματοδοτούνται με απάτες…».

 

ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ, Παράθυρο στην κρίση, Οι παράξενοι ελκυστές και η πράσινη οικονομία – Μεταίχμιο

 

Ο Ηλίας Ευθυμιόπουλος, πρώτος διευθυντής της Greenpeace στην Ελλάδα και πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (2000-2001), υποστηρίζει στο βιβλίο του ότι θα πρέπει για λίγο να ξεχάσουμε τα spreads, το ΔΝΤ και τη δύσκολη καθημερινότητα της «εποπτείας» και να ξαναδούμε τις αιτίες της κρίσης. Οι ρίζες της παρούσας ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με τον συγγραφέα, βρίσκονται στις επιλογές του χτες και στην ανέμελη 30ετία 1980-2010, αλλά κυρίως στη διαπαιδαγώγηση του λαού, των παραγωγικών τάξεων, των κρατικών υπαλλήλων, των αυτοδιοικητικών οργανισμών, των συνεταιρισμών, των συνδικάτων και φυσικά των κομματικών μηχανισμών επί τη βάσει της θεωρίας ότι μπορεί η Ελλάδα να ζει μόνο με επιδοτήσεις, δάνεια και ολίγα (μαύρα ενίοτε) έσοδα από τον τουρισμό. Ένα βιβλίο, ιδιαίτερα επίκαιρο, γραμμένο σε γλώσσα ρέουσα και κατανοητή, που προτείνει ως λύση από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει μια εναλλακτική, βιώσιμη, πράσινη οικονομία.

 

 

 

Ελληνική λογοτεχνία

 

ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ, Οι αγγελιαφόροι του πεπρωμένου – Ψυχογιός

 

ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ, Όταν αγαπάς είναι για πάντα – Ψυχογιός

 

ΠΟΛΥ ΜΗΛΙΩΡΗ, Χορεύοντας με τις σκιές – Ψυχογιός

 

ΘΑΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ, Σφαγείο Σαλονίκης – Ψυχογιός

 

ΜΑΡΙΑ ΒΕΡΓΗ, Casta Diva – Ψυχογιός

 

 

Για παιδιά

ΜΑΡΙΖΑ ΝΤΕΚΑΣΤΡΟ, Περπατώντας τις εποχές του Βυζαντίου – Μεταίχμιο

 

Ένας οδηγός για παιδιά και νέους, ένα βιβλίο για τα έργα των Βυζαντινών, που ζουν μια νέα ζωή στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, σε κάθε βυζαντινή συλλογή στην Ελλάδα και αλλού!

Οι αναγνώστες, με το βιβλίο στο χέρι, θα συνομιλήσουν με τους δημιουργούς και θα μάθουν τα μυστικά της τέχνης τους.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: