βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα"

Ηλεκτρονικός χώρος ενημέρωσης και σχολιασμού

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ;

Posted by βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα" στο 20 Σεπτεμβρίου 2011

Παρακολούθησα άναυδος πρώην προέδρο ομάδας ποδοσφαίρου να δηλώνει στην τηλεόραση, πως είναι πολιτικός κρατούμενος και όταν έλαβα τη παρακάτω επιστολή σάστισα εντελώς! Δεν έχω το χρόνο να σχολιάσω το γεγονός, διαβάστε όμως την επιστολή και στείλτε τα δικά σας σχόλια.

βιβλιοπωλείο «χωρίς όνομα»

 

Αλεξανδρος Μαυροπουλος al.mavropoulos@yahoo.gr

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΟΜΑΔΑ…

Είμαστε  γονείς ,σύζυγοι, αδέλφια, συγγενείς , σύντροφοι  και φίλοι  , ανθρώπων που σήμερα το κράτος με τα όργανά του, κρατάει θαμμένους μέσα στις φυλακές του, σαν ιδιαίτερα επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη και κυρίως ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ. Είμαστε εμείς , που είδαμε κάποια στιγμή της ανυποψίαστης ζωής μας, να εισβάλλουν  βίαια  και αυθαίρετα στη ζωή μας , να συλλαμβάνουν  με εμφυλιοπολεμικές  και  χουντικές τακτικές τα αγαπημένα μας πρόσωπα,   ν α κάνουν άνω κάτω τα σπίτια μας  , να κατάσχουν προσωπικά μας αντικείμενα-με το πρόσχημα τα έρευνας- δημοσιοποιώντας την ιδιωτική μας ζωή,  να  διαπομπεύουν  και να διασύρουν το όνομα της οικογενείας μας, με πανηγυρικές  ανακοινώσεις  από τα ΜΜΕ και  συνεχή προβολή των φωτογραφιών των ανθρώπων μας  . Για να ακολουθήσει  την επομένη κι όλας  η απηνής καταδίωξη από τους  «γνωστούς δημοσιογράφους»  , οι οποίοι συνέχισαν τη σκύλευση της καταρρακωμένης  προσωπικής ζωής μας.

Είμαστε  γονείς ,σύζυγοι, αδέλφια, συγγενείς , σύντροφοι  και φίλοι  , ανθρώπων που σήμερα το κράτος κρατάει στις φυλακές του σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ , αφού  η κύρια στοχοποίηση τους έγινε εξ’αιτίας  της αναρχικής ιδεολογίας τους και η δίωξή τους βασίζεται στον εφιάλτη του ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ. Είμαστε εμείς που αποφασίσαμε ότι έχουμε χρέος να ενημερώσουμε για όλα αυτά την κοινή γνώμη με την παρακάτω ανακοίνωση.

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ;

 

Για το Ελληνικό κράτος  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ , ΟΥΤΕ υπάρχουν , ΟΥΤΕ υπήρξαν ποτέ!

Το κράτος, ακόμα και τους  πιο λαμπρούς λαϊκούς αγωνιστές,   που στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου ,  δίκαζε και καταδίκαζε στα  έκτακτα  στρατοδικεία  του και έστελνε κατά χιλιάδες  στο εκτελεστικό απόσπασμα ή στα ισόβια ,  ΠΟΤΕ  δεν τους αναγνώρισε σαν   ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ…

Ετσι για το κράτος οι χιλιάδες αγωνιστές  αυτού του τόπου ,δεν υπήρξαν ποτέ επίσημα ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ κρατούμενοι που δικάστηκαν για τις ΙΔΕΕΣ τους , αλλά απλά παραβάτες του ποινικού κώδικα , τον οποίον αυτό το ίδιο το κράτος διαμόρφωνε ανάλογα με τις «ανάγκες» του..(Παλαιότερα Ιδιώνυμο, εσχάτη προδοσία και τώρα τρομονόμοι!)

Με αυτούς τους  ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ του , σήμερα έρχεται το κράτος και δικάζει  πάλι όποιον  ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ και  ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ   ενάντια στο  κράτος των μνημονίων, της διαφθοράς , της μίζας , της ρεμούλας , του αυταρχισμού, της φτώχειας , των πολέμων , της εκμετάλλευσης , του ρατσισμού , για μια κοινωνία   ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, μια κοινωνία στην οποία η ΖΩΗ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΑΞΙΑ!

Έτσι  στις 19 του περασμένου Ιουλίου, έσυρε στα δικαστήριά του και καταδίκασε με τους ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ του, σε σκληρότατες ποινές από 37 έως 11 χρόνια κατά συγχώνευση στον καθένα , 6  αναρχικούς αγωνιστές που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Σε μια δίκη που από την αρχή της διαδικασίας , καταγγέλθηκαν από τους συνηγόρους υπεράσπισης , μια σειρά παραβιάσεων της νομιμότητας, της διαδικασίας, όπως παρεμπόδιση στην προσέλευση του κοινού , μη μαγνητοφώνηση πρακτικών,  διορισμός συνηγόρων κ.ά.,γεγονός που οδήγησε πολλούς από τους κατηγορούμενους στην αποχώρηση από τη διαδικασία  και την εκδίκασή τους ερήμην. Μια  δίκη όπου το αποδεικτικό υλικό βασίστηκε κυρίως στην εκτίμηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων , στοχοποιώντας πρόσωπα κυρίως με βάση  την ιδεολογία τους (η δίκη των «αποτυπωμάτων»  όπως αποκλήθηκε).Σε μια δίκη που δεν εφαρμόστηκε η αρχή της αναλογικότητας δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, επικράτησε η ναζιστική λογική της συλλογικής ευθύνης.  Σε μια δίκη που μετά το πέρας της διαδικασίας , οι δικαστές εμφάνισαν ταχυδακτυλουργικά την ηθική αυτουργία.

Σε μια απόφαση  που στην απόλυτη ομοφωνία των δικαστών  διακρίνει κανείς τη λογική της  εμπάθειας και της εκδικητικότητας.

 Σε μια δίκη  της οποίας η απόφαση ήταν ειλημμένη πριν από την έναρξη της δίκης και εξυπηρέτησε πολιτικές σκοπιμότητες.

Σε μια δίκη  που το κράτος έδειξε τα δόντια του και τις πραγματικές του διαθέσεις.

Σε μια δίκη που  ήταν ο προάγγελος και  ο οδηγός , για μια σειρά από άλλες δίκες που ακολουθούν.

Σε δίκες που με παρόμοιο τρόπο , αναρχικοί αγωνιστές , θα βαφτιστούν  σύμφωνα με τις οδηγίες  της Μεγίστης Υπερατλαντικής ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ   δύναμης και των ευρωπαίων τσιρακιών της ,  σε  «τρομοκράτες» και θα υποστούν παρόμοια Ή ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ  μεταχείριση, έτσι ώστε να «παραδειγματιστούν» και να «συνετιστούν»,  όλοι όσοι «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις»  .

ΟΛΟΙ  ΟΣΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ –ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ-ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!  

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ!

 

Συγγενείς και φίλοι ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: