βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα"

Ηλεκτρονικός χώρος ενημέρωσης και σχολιασμού

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!

Posted by βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα" στο 1 Μαρτίου 2012

Τι κρύβεται πίσω από τα Γενόσημα Φάρμακα; Πόσο αποτελεσματικά είναι; Η αλήθεια βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα: Τα φάρμακα είναι αποτελεσματικά, αρκεί οι έλεγχοι να γίνονται σωστά και τακτικά, απαντούν οι ειδικοί.

Με ποιον ακριβώς τρόπο κάνει ο ΕΟΦ αυτούς τους ελέγχους στις ελληνικές εταιρείες αλλά και στα φάρμακα που εισάγονται από τρίτες χώρες;

Έχει καταργηθεί με νόμο ή όχι η ανάγκη βιοϊσοδυναμικού ελέγχου των φαρμάκων;

Γίνονται οι έλεγχοι παραγωγής κάθε έξι μήνες;

Για όσους δεν γνωρίζουν η μελέτη βιοϊσοδυναμίας τεκμηριώνει τη θεραπευτική ισοδυναμία μεταξύ του ελεγχόμενου ουσιωδώς ομοίου και του πρωτότυπου φαρμάκου το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση αναφοράς.

Το ουσιωδώς όμοιο φάρμακο και το προϊόν αναφοράς θεωρούνται βιοϊσοδύναμα όταν αποδεικνύεται ότι οι δύο συνθέσεις δεν παρουσιάζουν ουσιώδεις διαφορές στο εύρος και το βαθμό απορρόφησης τους από τον ανθρώπινο οργανισμό.

 ΣΕ ΔΙΝΩ ΣΤΕΓΝΑ: Ενα μυθιστόρημα για την ελληνική πραγματικότητα (και) των φαρμάκων

«Ο Χρήστος είχε απορροφηθεί τελείως από το νέο του πόστο στο παρασκευαστήριο.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, σύστησε στο Σωτήρη το νέο του βοηθό. Ο Στράτος Καλογήρου μόλις ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Γερμανία. Μαζί θα ασχολούνταν με τη διαδικασία της φαρμακοεπαγρύπνησης.

-Πρέπει να καταγραφούν Σωτήρη όλα τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει ένα σκεύασμα. Υπάρχει ένα σύστημα alert στην Ευρώπη. Κάθε μέλος ελέγχει , κάνει δοκιμές στα φάρμακα και αναφέρει τυχόν προβλήαμτα ή παρενέργειες σε μια κοινή βάση δεδομένων που υπάρχει. Ταυτόχρονα γίνεται συνεχής έλεγχος στις μονάδες παραγωγής, εργαστηριακοί έλεγχοι, φαρμακοτεχνικοί, έλεγχοι στις πρώτες φαρμακευτικές ύλες.

Το στόμα του σα να κολλούσε κάθε φορά που ανέφερε τη λέξη «έλεγχος». Δίπλα του ο Σωτήρης χαμογελούσε εμφατικά κάθε φορά που ο Χρήστος μιλούσε για τους ελέγχους που έπρεπε να γίνουν.

Ο Σωτήρης κατσούφιασε. Αναλογιζόταν το κόστος και την αύξηση της τιμής. Γιατί όλοι αυτοί οι έλγχοι έπρεπε να κοστολογηθούν.

Τα φάρμακα έπρεπε να μπούν στη λίστα των ασφαλιστικών ταμείων. Το ραντεβού με το νέο Υπουργό Υφείας, έπρεπε να γίνει άμεσα. Κι αυτή τη φορά θα έπαιρνε μαζί του την Εύα»

Απόσπασμα.

ΣΕ ΔΙΝΩ ΣΤΕΓΝΑ: εκδόσεις I Write.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: