βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα"

Ηλεκτρονικός χώρος ενημέρωσης και σχολιασμού

Αδούλωτη Κερύνεια: «Δώσε Κύπρος ένα αλίπεδο στην Ελλάδα»

Posted by βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα" στο 2 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα πάντοτε ήταν και πάντοτε θα είναι το κύριο  στήριγμά του Ελληνισμού της Κύπρου. Προς την Ελλάδα προσβλέπαμε και  προς την Ελλάδα θα προσβλέπουμε όταν είμαστε σε δύσκολη θέση. Αρρηκτοι  οι δεσμοί, Εθνικοί, ιστορικοί και πολιτιστικοί δια μέσου των αιώνων. Ακόμη και σε εποχές που Ελλαδικές Ηγεσίες παλινδρομούσαν, η ισχύς του δεσμού των Ελλήνων της Κύπρου με τους αδελφούς Ελληνες επέβαλλαν την λαϊκή αλληλεγγύη και την αλληλοστήριξη. Αναρίθμητα είναι τα παραδείγματα που μπορούν να αναφερθούν.

Τώρα, το κύριο στήριγμά μας χρειάζεται βοήθεια και στήριξη. Οι βρούτοι το κτυπούν ανελέητα και η Ελλάδα έχει γονατίσει, αλλά δεν έπεσε ακόμη. Όμως οι γύπες γείτονες προς τους οποίους η Ελλάδα έδωσε απλόχερα βοήθεια την εποχή των σεισμών, καραδοκούν. Περιμένουν έτοιμοι οχι για να βοηθήσουν αλλά να αρπάξουν. Τώρα είναι η ευκαιρία , θα σκέφτονται, που τα κονδύλια για την άμυνα έχουν αποκοπεί συνεπεία των οικονομικών μέτρων που επέβαλε η Τρόϊκα και η Ελλάδα αποδυναμώνεται στρατιωτικά. Τώρα, θα σκέπτονται, που για την Ελλάδα πρωτεραιότητα θα είναι η ανόρθωση της οικονομίας,  είναι η ώρα της αρπαγής. Τώρα που η Ελλάδα είναι δεμένη χειροπόδαρα είναι η ώρα των «γενναίων» που πιθανό να κτυπήσουν. Γιαυτό πρέπει να επαγρυπνούμε.

Παράλληλα όμως εμείς  εδώ στην Κύπρο τί κάνουμε στο  επίπεδο Ηγεσίας; Τρωγόμαστε ποιός θα κάθεται στην «καρέκλα» το 2013, εφόσον βεβαίως θα υπάρχει τότε «καρέκλα» για να καθήσει ο οιοσδήποτε. Δεν πρέπει εμείς εξαιτίας της ανεύρεσης Φυσικού Αερίου να πετούμε στα σύννεφα και να ζούμε στο δικό μας κόσμο χωρίς να μας ενδιαφέρει τί θα απογίνει η Ελλάδα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως αν η Ελλάδα χαθεί, θα χαθεί και η Κύπρος.

Γιαυτό, επιβάλλεται όσο υπάρχει ακόμη χρόνος να βοηθήσουμε την Ελλάδα.Επιβάλλεται η αμυντική ικανότητα του Ελληνικού Κράτους να διατηρηθεί, να μείνει ανεπηρέαστη απο την οικονομική κρίση και να ενισχυθεί. Ταυτόχρονα πρέπει η άμυνα της Ελλάδας να επεκταθεί ώστε να καλύπτει και την Κύπρο.

Εφόσον οπως λέει και η λαϊκή ρήση , ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται, ας δώσει η Κύπρος στην Ελλάδα ενα απο τα δεκατρία οικόπεδα της ΑΟΖ που διαθέτει με τη συμφωνία οτι:

– Τα χρήματα απο το αέριο και το πετρέλαιο να αξιοποηθούν πρώτα για την συντήρηση και ανάπτυξη της άμυνας με ενεργοποίηση και του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

– Τα χρήματα να αξιοποιηθούν για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους οι οποίοι αποτελούν και την εγγύηση για το μέλλον.

Μέσα σε αυτά τα πλάισια το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια χαιρετίζει τη συγκινητική λαίκή αλληλεγγύη  προς τους Ελλαδίτες αδελφούς και καλεί τους Κερυνειώτες πρόσφυγες να δώσουν απο τα υστερήματά τους και να συνδράμουν την εκστρατεία αποστολής τροφίμων και ειδών ένδυσης και υπόδησης που έχει εξαγγελθεί απο την εκκλησία και άλλους φορείς.

πηγή: Δελτίο Τύπου Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια (14/02/2012) «Δώσε Κύπρος ένα “οικόπεδο” στην Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της»

http://www.efylakas.com/archives/11662

Σχολιάστε