βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα"

Ηλεκτρονικός χώρος ενημέρωσης και σχολιασμού

Στον Κορυδαλλό ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Έξι ώρες διήρκησε η απολογία του. Αποκαλύπτουμε ποιοι υπέγραψαν για τα υποβρύχια.

Posted by βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα" στο 17 Απριλίου 2012

Στις φυλακές Κορυδαλλού, στην έκτη πτέρυγα, οδηγήθηκε, γύρω στις 11 το πρωί, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά τη χθεσινή σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα που τον έκριναν προφυλακιστέο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος πιθανότατα θα κάνει χρήση του ίδιου κελιού όπου κρατείτο ο ηγούμενος Εφραίμ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την πολύωρη απολογία του, χθες Δευτέρα του Πάσχα, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι είναι ύποπτος διαφυγής αλλά και διάπραξης νέων σχετικών αδικημάτων, γι’ αυτό και αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Τον βαρύνουν κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (χρηματικά ποσά – δωροδοκίες- προκειμένου να συναινέσει και να προωθήσει την υπογραφή συγκεκριμένων συμβάσεων), κατά την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Άμυνας. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και επιμένει ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν παραγραφεί.

Σήμερα, απολογούνται ενώπιον τον ανακριτή Γ. Μαλλή οι τρεις συγκατηγορούμενοι του κ. Τσοχατζόπουλου, Νικόλας Παύλος Ζήγρας του Γεωργίου (ξάδελφος του πρώην υπουργού), Ευφροσύνη Λαμπροπούλου του Ηλία (λογίστρια του πρώην υπουργού) και Γεώργιος Σαχπατζίδης του Δημητρίου (επιχειρηματίας).

Ήδη έχει απολογηθεί και κριθεί προφυλακιστέος ο Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου, βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ανήγειρε κτίριο στην Κυψέλη και ενεπλάκη στην αγοραπωλησία ακινήτου στο Κολωνάκι.

Πρωινή ενημέρωση
Κρίθηκε προφυλακιστέος ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά από 6 ώρες απολογίας.
Μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ και σήμερα Τρίτη θα πάει στον Κορυδαλλό. Οι αποφάσεις ελήφθησαν από το ΚΥΣΕΑ και σε κάθε περίπτωση οποιοδήποτε αδίκημα έχει παραγραφεί, επιμένει ο πρώην υπουργός Αμυνας.

Λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα ολοκληρώθηκε η απολογία του Ακη Τσοχατζόπουλου στον ανακριτή, μέσω 15σέλιδου γραπτού υπομνήματος, αλλά και οι απαντήσεις που έδωσε σε σειρά ερωτήσεων, όσον αφορά τις κατηγορίες για «ξέπλυμα χρήματος» αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε, ο ίδιος και μέλη της οικογένειας και του στενού του κύκλου, σειρά ακριβών ακινήτων.

Ο ανακριτής Γαβρ.Μαλλής και ο Εισαγγελέας Ν.Βούλγαρης θεώρησαν «μη ικανοποιητικές« τις απαντήσεις του και ομόφωνα έκριναν ότι και οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την προφυλάκιση κατηγορουμένου, πληρούνται στην περίπτωση του κ. Τσοχατζόπουλου (βαρύτητα των πράξεων, ύποπτος φυγής, ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων).

Κατά την έξοδό του από το κτίριο 6 της Ευελπίδων, ο κ.Τσοχατζόπουλος φαινόταν εμφανώς καταβεβλημένος. Με τη συνοδεία δεκάδων ένστολων και αστυνομικών με πολιτικά, μπήκε σε αυτοκίνητο της Ασφάλειας προκειμένου να επιστρέψει στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Ο κ.Τσοχατζόπουλος αναμένεται να μεταχθεί στον Κορυδαλλό σήμερα Τρίτη του Πάσχα, καθώς οι δικαστικές φυλακές είναι ήταν χθες σε αργία.
Από την πλευρά της υπεράσπισής του δεν έγινε καμία δήλωση και προαναγγέλθηκε έκδοση αναλυτικού δελτίου Τύπου σήμερα το πρωί.

Οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει μεγαλύτερη προθεσμία (το ένταλμα σύλληψής του εκδόθηκε την περασμένη Μεγάλη Τετάρτη) για να μελετήσουν την δικογραφία των 100.000 σελίδων, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.
Ετσι, ο κ. Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε το πρωί στην Ευελπίδων κάτω από ισχυρή αστυνομική συνοδεία και η απολογία ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Τσοχατζόπουλος
Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται , υποστηρίζει ότι η προμήθεια των υποβρυχίων αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ και ζητά μάλιστα να κληθούν ως μάρτυρες τα μέλη του.
Οσον αφορά στην προμήθεια των αντιπυραυλικών συστημάτων ΤΟR M1, σύμφωνα με πληροφορίες από τους συνηγόρους του, θα επιφυλαχθεί να λογοδοτήσει σε άλλη χρονική στιγμή επικαλούμενος την ογκωδέστατη δικογραφία.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υποστηρίζει, τα όποια αδικήματα μπορεί να διαπράχθηκαν έχουν πλέον παραγραφεί, υποστηρίζει η πλευρά του πρώην υπουργού.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ίδιος θεωρεί «σύμπτωση» το ότι εμπλέκεται συγγενικό του πρόσωπο και η λογίστριά του στις υπεράκτιες εταιρίες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων χρηματικών ποσών.
Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνήθηκε στην απολογία του, ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων εταιριών όπως θεωρούν οι Εισαγγελείς στο πόρισμα που συνέταξαν για την υπόθεση.

Απολογούνται την Τρίτη του Πάσχα οι τρεις συγκατηγορούμενοι του Ακη
Την ώρα που ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να είναι καθ’ οδόν προς τον Κορυδαλλό, όπου και θα παραμείνει προφυλακισμένος μετά την χθεσινή του απολογία, τρεις ακόμη εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» θα πάρουν τον δρόμο για το γραφείο του Ανακριτή.

Οι τρεις συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού είναι οι εξής:
Νικόλαος Παύλος Ζήγρας του Γεωργίου, εξάδελφος του πρώην υπουργού, δικαιούχος εξωχώριας εταιρίας που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Ευφροσύνη Λαμπροπούλου του Ηλία, λογίστρια, εκπρόσωπος στην Ελλάδα εμπλεκόμενης εταιρίας και
Γεώργιος Σαχπατζίδης του Δημητρίου επιχειρηματίας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει απολογηθεί και είναι προσωρινά κρατούμενος ο Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου, βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ενεπλάκη στην αγοραπωλησία του ακινήτου στο Κολωνάκι που ανήκει τώρα στην κόρη του πρώην υπουργού.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος , μέσω εξωχώριων εταιριών των οποίων ήταν αφανής ιδιοκτήτης, νομιμοποίησε παράνομες αμοιβές που έλαβε ως υπουργός για συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Κατά το πόρισμα των δύο Εισαγγελέων που διενήργησαν προκαταρκτική εξέταση για το θέμα, με αφορμή το ακίνητο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο πρώην υπουργός φέρεται:
Το χρονικό διάστημα από Μάιο 1998 ως τις 7/6/2001 να απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων ΗΠΑ, χρήματα τα οποία αποτελούν προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1.

Την 2/12/2002 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2 (υποβρύχια) τα οποία αποτελούν παράνομη αμοιβή που κατέβαλε μέσω άλλης εταιρίας η γερμανική εταιρία FERROSTAAL.
Τα χρήματα αυτά, κατά το εισαγγελικό πόρισμα, μέσω πολύπλοκων διαδρομών, «μπήκαν» στην χώρα ως κεφάλαια εξωχώριων εταιριών και εμφανίζονται να επενδύονται σε ακίνητα.

Η νομική ομάδα του πρώην υπουργού αμφισβητεί την κατηγορία με το σκεπτικό ότι το αδίκημα της δωροδοκίας είναι παραγεγραμμένο. Ωστόσο αντίστοιχο θέμα που έθεσε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης κρίθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το οποίο αποφάνθηκε ότι ανεξάρτητα αν έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο για το βασικό αδίκημα, της παθητικής δωροδοκίας, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα είναι αδίκημα διαρκές.

Δείτε ποιοι υπέγραψαν για τα υποβρύχια ΕΔΩ!

http://www.koukouvagia.com/ston_korudallo_o_akis_tsoxatzopoulos_exi_ores_diirkise_i_apologia_tou_apokaluptoume_poioi_upegracan_gia_ta_upobruxia.html#.T41QbLMjG8A

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: