βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα"

Ηλεκτρονικός χώρος ενημέρωσης και σχολιασμού

Κρυμμένοι Θησαυροί

Posted by βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα" στο 5 Ιουνίου 2012

Ας μου επιτραπεί το παρακάτω σχόλιο για τον Νίκο Λέκκα.

Τον γνώρισα ως πελάτη του βιβλιοπωλείου μας. Ελεγκτής τότε σε ΔΟΥ και με ένα εξαιρετικό επαγγελματικό βιογραφικό, απέφυγε να αναφερθεί στην επαγγελματική ιδιότητα του, για παραπάνω από ένα χρόνο, αν σας λέει κάτι αυτή η λεπτομέρεια. Άνθρωπος με πολιτικές και κοινωνικές ανησυχίες, κέρδισε τον σεβασμό μου. Σήμερα χαίρομαι ιδιαίτερα διότι διαπιστώνω, στην θέση, που κατέχει, δεν επαναπαύεται και εφαρμόζει με παρρησία, απαγκιστρωμένος από κομματικές αγκυλώσεις, όσα κατ΄ιδίαν συζητούσαμε.

Ελπίζω να εκτιμηθεί η προσφορά του και μην αποτελέσει στόχο κομματικών και πολιτικών έριδων και να παραμείνει στην θέση του για ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να ολοκληρώσει το έργο του.

Η δημόσια διοίκηση έχει απόλυτη ανάγκη υπηρεσιακά στελέχη του επιπέδου του, πόσο μάλλον τώρα που η πατρίδα παραδέρνει δεξιά και αριστερά, μέσα σε αυτή την οικονομική, τραπεζική, πολιτική και κυρίως ηθική κρίση.

Δ.Π. 

«Θησαυρούς» εκατομμυρίων, που προέρχονται από χρόνια φορολογικών παραβάσεων, αποκαλύπτουν οι έλεγχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει εξαπολύσει το ΣΔΟΕ το τελευταίο διάστημα.

Από τον περασμένο Αύγουστο-Σεπτέμβριο έχουν γίνει από το ΣΔΟΕ πάνω από 5.000 αιτήματα στην Ένωση Τραπεζών για ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων, όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο διευθυντής Ελέγχων του Σώματος, Νίκος Λέκκας.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 210 υποθέσεις από τις οποίες έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα και φόροι πάνω από 650 εκατ. ευρώ. «Αντιληφθείτε τώρα τι θα γίνει όταν φτάσουμε τα 1.000 ή τα 2.000. Αυτό είναι μία πρώτη ένδειξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Ανάμεσα σε αυτές τις υποθέσεις, υπάρχουν ορισμένες «τρανταχτές περιπτώσεις». Για παράδειγμα, ιδιωτικός υπάλληλος, μισθωτός, διατηρούσε λογαριασμό καταθέσεων ύψους 41,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, εντοπίστηκε ρακοσυλλέκτρια η οποία είχε καταθέσεις 16,5 εκατ. ευρώ, όπως και μεγάλη εταιρεία με απόκρυψη φορολογητέας ύλης 35 εκατ. ευρώ, η οποία τελικώς ήρθε σε συμβιβασμό και θα πληρώσει 21 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία προέκυψαν από τους ελέγχους, αξιοποιώντας το νέο σύστημα Elenxis, το οποίο δίδει τη δυνατότητα στο ΣΔΟΕ να επιλέξει υποθέσεις για έλεγχο με βάση αντικειμενικά κριτήρια ανάλυσης κινδύνου.

Από εκεί και πέρα, «το μεγάλο κλειδί του ΣΔΟΕ, της επιτυχίας του, είναι όταν εφαρμόστηκε ο νόμος για τα ανοίγματα των τραπεζικών λογαριασμών, από το 2010 και μετά» όπως είπε ο κ. Λέκκας.

«Είναι πρώτη φορά που το ΣΔΟΕ μπαίνει σε αυτούς τους δρόμους και πραγματικά φορολογεί εισοδήματα τα οποία φοροδιέφευγαν συστηματικά» συμπλήρωσε ο διευθυντής Ελέγχων του Σώματος.

http://www.sofokleous10.gr/portal2/oikonomia/oikonomia/%CE%8C%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%A3%CE%94%CE%9F%CE%95-2012060463755/?utm_source=sofokleous10.gr&utm_medium=twitter

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: